Dit najaar 248 zonnepanelen op gemeentehuis Roelofarendsveen

Dit najaar 248 zonnepanelen op gemeentehuis Roelofarendsveen
De handdruk.
© publiciteitsfoto
Roelofarendsveen

De plannen om zonne-energie op te wekken op het dak van het gemeentehuis van Kaag en Braassem in Roelofarendsveen zijn weer een stap dichterbij.

De oprichters van de nieuwe coöperatie KBenergie, de trekker van het project, ondertekenden gisteren een overeenkomst met Kaag en Braassem. De coöperatie mag dit najaar 248 zonnepanelen plaatsen op het platte dak van de nieuwbouw van het gemeentehuis en het aangrenzende schuine dak op het oude gebouw.

KBenergie gaf eerder dit jaar nog aan voor de zomer de panelen te willen plaatsen. Dat bleek te ambitieus. ,,Het was mijn grote droom’’, verzucht Job Grovenstein, een van de oprichters. ,,Maar het is een oververhitte markt. De sector heeft het verschrikkelijk druk.’’

De zonnepanelen wekken naar verwachting genoeg energie op om per saldo zo’n twintig huishoudens van stroom te voorzien. Inwoners van Kaag en Braassem kunnen zich aansluiten bij KBenergie door panelen te kopen. Zij profiteren dan mee van de opgewekte elektriciteit en vergoeding van de energiebelasting. Inmiddels zijn er al 31 gegadigden.

Meer nieuws uit Leiden