’Leimuiden-West’ stapje dichterbij

De locatie voor ’Leimuiden-West’ vanuit de lucht. In het midden: sportvelden van de Kickers ’69 en Tennisvereniging Leimuiden.

De locatie voor ’Leimuiden-West’ vanuit de lucht. In het midden: sportvelden van de Kickers ’69 en Tennisvereniging Leimuiden.© Foto Cyclomedia

Marlies Vording
Leimuiden

De aanleg van nieuwbouwwijk ’Leimuiden-West’ lijkt een stapje dichterbij. Een groep omwonenden staakt het protest tegen bouwplannen op de oude vuilstort aan de Meerewijck, mits de gemeente Kaag en Braassem aan vier wensen voldoet.

Leimuidenaar Cock de Blaeij liet dat maandag tijdens een raadsvergadering weten. Hij sprak daar in namens een aantal bewoners van de Dennenlaan en de Meerewijck bij de behandeling van het nieuwe bestemmingsplan voor Leimuiden-West.

De omwonenden pleiten voor behoud van een tweetal groenstroken langs de Meerewijck en willen dat de gemeente een maximale hoogte voor lichtmasten naast een nieuw kunstgrasveld van Kickers ’69 vastlegt. Ook willen ze een geluidswal naast het sportveld.

De Blaeij streed twee jaar geleden nog tegen het initiatief, vanwege de geluids- en lichtoverlast die het nieuwe kunstgrasveld van Kickers ’69 zou veroorzaken. Afgelopen maandag gaf hij aan ’een goede buur’ te willen zijn en niet tegen de plannen te ageren, als de gemeente een viertal ’redelijke wensen’ vervult.

De gemeente heeft samen met projectontwikkelaar Vibu, voetbalvereniging Kickers ’69 en de Tennisvereniging Leimuiden al jaren plannen om op de oude vuilstort aan de Meerewijck 104 huizen te bouwen en het aangrenzende sportcomplex ’toekomstbestendig’ te maken. Een nieuw kunstgrasveld, ruimte voor een extra tennisbaan, een mini-baan en een opknapbeurt voor het clubhuis, moeten daarvoor zorgen.

De voorzitters van de sportclubs reageerden opgelucht. ,,We gaan graag in overleg’’, aldus Wim Buskermolen van Kickers ’69. Wethouder Yvonne Peters gaf aan ook graag mee te werken. ,,Het is mooi dat u aan het meedenken bent geslagen. Ik wil zeker de handschoen oppakken om de vier punten nader te bekijken.’’

Zes andere insprekers en verschillende raadsfracties zijn minder te spreken over de plannen. De behoefte aan ’luxewoningen’ op de dijk zou niet aangetoond zijn, verkeersveiligheid kan in het geding komen en de financiële onderbouwing van het initiatief is onduidelijk. Of een raadsmeerderheid voor ’Leimuiden-West’ stemt, blijft de vraag.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.