Eerste nederlaag vrouwen Grasshoppers

Joris Zandbergen
Basketbal

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers kenden hoegenaamd geen problemen met het Delftse Punch: 98-54. Alleen in het eerste kwart lieten de Katwijkers iets te veel scores toe van de bezoekers.

Toen de formatie van coach Jeroen Reitsema verdedigend de teugels strak aantrok, was er geen houden meer aan. ,,We hebben ontzettend hard verdedigd’’, zei Reitsema. ,,Zo werd het fast-break op fast-break.’’ De 29-5 kwartstand van de derde periode was illustratief voor de overmacht van Grasshoppers, waar deze keer Koen Grimbergen de productiefste speler was. ,,Koen houdt van rennen’’, aldus Reitsema. ,,Elke keer staat er iemand anders op.’’

Scores Grasshoppers: Grimbergen 18, Van Rhijn 17, Van Vilsteren 12, Schijf 11.

De vrouwen van de Katwijkse club leden hun eerste nederlaag van het seizoen. Bemmel was in Cleijn Duin te sterk met 55-62. ,,We zaten wel dichtbij en dat is met deze nieuwe samenstelling een prettige constatering’’, zei coach Rick Driessen. Grasshoppers ging wel gebukt onder een gebrek aan precisie in de afronding, en keek daardoor in kwart drie zelfs tegen een achterstand van zestien punten aan. Door een weergaloze Noor Driessen, die zich gesteund wist door Ingrid van der Plas, kwam de thuisclub vervolgens weer terug tot op een punt. Katwijks balverlies in de eindfase leidde alsnog de nederlaag in.

Scores Grasshoppers: Driessen 15.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.