Tessa van Schagen mist limiet op Gouden Spike

Hielke Biemond
Leiden

Tessa van Schagen won tijdens de Gouden Spike de 100 en 200 meter en klokte op de kortste sprintafstand een persoonlijk record. Prima statistieken, maar in de wolken was de Leidse (20) niet. Ze baalde dat een limiet voor het EK in Zürich was uitgebleven.

Ze kreeg nauwelijks tijd om even uit te hijgen. Direct na haar 200 meter werd Van Schagen omsingeld door jonge, enthousiaste fans. Van Schagen is populair, een voorbeeld voor jonge Leidse atleten. Na haar stormachtige doorbraak bij de senioren moet 2014 het jaar van de bevestiging worden.

De ingrediënten voor een succesvolle kwalificatiepoging voor het EK leken aanwezig. Van Schagen begon voor eigen publiek uitstekend met een persoonlijk record van 11,61 seconden op de 100 meter. Dat was zeventien honderdsten sneller dan haar vorige toptijd. Het beloofde veel voor de 200 meter, haar specialiteit. Daarop bleef ze echter boven haar PR en dus ook de EK-limiet.

,,Jammer, op de limiet van de 200 meter had ik vol ingezet. Ik had gehoopt iets sneller te gaan”, vertelde Van Schagen. ,,Maar op zich ben ik wel tevreden. Ik heb de 100 en 200 meter gewonnen en een nieuw persoonlijk record gelopen.”

Van Schagen heeft zich met de estafetteploeg al geplaatst voor het EK, half augustus in Zwitserland. Ze heeft dus nog wel even de tijd om zich ook individueel te plaatsen. ,,Met de vorm zit het wel goed”, besloot Van Schagen, die komende week met de estafetteploeg een trainingskamp belegt in het Duitse Braunschweig.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.