Handbalsters Foreholte schudden concurrent af

Welmoed de Lang sportredactie@leidschdagblad.nl
Handbal

Foreholte moest zaterdagavond tegen Bentelo even op gang komen, maar liet daarna geen twijfel bestaan over wie de betere ploeg is: 28-18. ,,We hebben weer met tien punten verschil gewonnen. We hebben na vier wedstrijden een doelsaldo van plus 39. Mooi he?!”, glunderde topscorer Dana Vincenten, in de wetenschap dat ook de nummer twee geen enkele kans maakte.

,,Het is de eerste wedstrijd thuis met zo veel publiek en daarom begonnen we misschien wat gespannen. Maar na de 7-7 trokken we vol door”, aldus Vincenten, over de enthousiaste 300 toeschouwers in De Tulp. De opbouwer kwam zelf tot acht treffers, terwijl haar maatje centraal in de verdediging, Britt van Leijden, met een paar sterke breaks tot vier kwam. ,,Maar aanvallend kan het nog steeds beter. De verdediging staat wel als een huis. Bentelo wist al snel niet meer wat ze moesten.”

De thuisclub had, met vlaggen en muziek aangemoedigd door fanclub ‘purple united’, bij de rust al een voorsprong van 17-10. De concurrent kon daarna nog terugkomen tot 21-16, maar met twee treffers van Ramona Vink werd een tweede spurt ingezet. Door de ruime cijfers komt de eerste periodetitel, met nog twee mindere tegenstanders te gaan, dichtbij. Vincenten: ,,Die periode is leuk en wil ik best winnen hoor. Maar ik wil nog veel liever kampioen worden.”

Het eerste duel in de hoofdklasse D van ROAC en werd door de bond uitgesteld.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.