Katwijk en Rijnsburgse Boys winnen oefenderby’s

Hielke Biemond
Katwijk

Het duurde lang voordat Katwijk in een oefenderby tegen Ter Leede het niveauverschil in doelpunten uitdrukte. De Sassenheimse hoofdklasser kwam zelfs op een 0-2 voorsprong bij de tweededivisieclub, dankzij doelpunten van Jeffrey Bok en Oussama Siali.

Meteen na de 0-2, kort na rust, kwam Katwijk op stoom. Stefan Plat maakte uit een vrije trap de aansluitingstreffer. Spits Frank Tervoert, opvallend aanwezig in de voorbereiding, maakte twaalf minuten voor tijd met een kopbal de gelijkmaker. In de slotfase zorgden Mike van den Ban en Marciano Mengerink voor een Katwijkse overwinning (4-2).

De andere oefenderby tussen een tweededivisionist en een hoofdklasser kreeg zaterdag dezelfde uitslag. Rijnsburgse Boys had beduidend minder moeite om aan te tonen dat gewezen grootmacht Noordwijk tegenwoordig twee niveaus lager speelt. Door twee doelpunten van Giovialli Serbony en eentje van Jeffrey Jongeneelen stond het halverwege de eerste helft al 3-0. Via Emiel Wendt en Nick van Staveren kwam Noordwijk wel knap terug (3-2). Joel Tillema had het laatste woord.

Derdedivisionist Quick Boys boekte een fraai voorbereidingsresultaat door op eigen veld met 1-0 te winnen van Kozakken Boys, de beste amateurclub van vorig seizoen. Nieuwkomer Madjer Lukoki maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, uit een mooie Katwijkse aanval.

Hoofdklasser SJC verloor in de tweede oefenwedstrijd met 4-2 bij het een niveau hoger spelende Scheveningen. Jeroen Dedel en Mark Turk waren trefzeker namens de Noordwijkse ploeg van Sjaak Polak.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.