Voorschoten’97 voelt zich zwaar bestolen

Hennie Kanbier
Zaterdag eerste klasse B

Dick-Jan Ente had geen goed woord over voor de gebeurtenissen in de uitwedstrijd van Voorschoten’97 bij ’s-Gravenzande (2-1).

,,Dit was een ‘horrormiddag’ voor ons. In de slotfase van de competitie zie je wel eens dat topploegen geholpen worden en dit was daar een uitstekend voorbeeld van. We zijn gelukkig al veilig, want anders zou de boosheid nog veel erger zijn geweest.”

Ente doelde met name op de rode kaarten van Michael Owel en doelman Stefan van der Niet en andere genomen beslissingen in het nadeel van de gasten. Voorschoten’97 was voor de pauze op 0-1 gekomen via Bob den Hollander. Na de rust werd de thuisploeg echter nadrukkelijk in het zadel geholpen volgens de briesende trainer. De rode kaart voor Van der Niet leverde overigens op dat Richard Guffens tussen de palen moest. Hij stopte nog wel een strafschop (de eerste poging moest worden overgenomen, red.), maar bezweek in de slotfase net als zijn ploeg onder de druk. ,,Van twaalf man kan je met negen man niet winnen”, vatte Ente tenslotte samen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.