Grote zoekactie naar vermiste man in duinen bij Katwijk

© Foto: Politie

Katwijk

Een oudere man wordt sinds zaterdagavond vermist in de Zuidduinen bij Katwijk. Ondanks een grote zoekactie is de man nog niet gevonden.

De man meldde zich zaterdag rond 20.00 uur bij de Zuidpost van de reddingsbrigade in Katwijk. Hij vroeg om hulp, omdat hij pijn had aan een eerder opgelopen kwetsuur. Medewerkers boden de man hulp aan, maar vonden hem ook verward en depressief overkomen. Daarom maakten zij melding bij de politie.

Toen de man dit doorkreeg, stond hij op en verliet het pand. Hij nam de trap langs Strandhuys Katwijk. Daar is hij vermoedelijk direct de duinen ingelopen.

Er is onmiddellijk een zoekactie gestart, maar ondanks de inzet van politie (met helikopter), de reddingsbrigade, het Rode Kruis en Staatsbosbeheer is de man niet meer gevonden.

De politie is op zoek naar de man van tussen de zestig en zeventig jaar oud met een door de zon gebruinde huid en een grijze baard. Hij droeg zaterdagavond een vaal grijs petje, donkere kleding, werkschoenen met stalen neuzen, een vieze mitella. De man spreekt Nederlands.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.