Fluitconcert voor Quick Boys

Jaap van Duyn. Foto Orange Pictures/Wim Wobbes

Jaap van Duyn. Foto Orange Pictures/Wim Wobbes

Gertjan van Geen
Katwijk

Drie weken voor de kraker tegen Katwijk is Quick Boys allerminst in vorm. De Katwijkers kregen zaterdag een fluitconcert van de eigen aanhang  na de nederlaag op Nieuw Zuid  tegen ASWH: 1-2.

Dat het niet loopt bij Quick Boys is een understatement. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot is dolende. Zelfs een lucky openingstreffer hielp de ploeg niet over het dode punt heen. In de eerste helft kreeg wonderkind of total loss  Jaap van Duyn in een rush vanaf de middenlijn twee keer fortuinlijk de bal mee om fraai af te ronden (1-0), maar daarmee was zijn verhaal van de wedstrijd wel verteld.

Quick Boys grossierde in foute aannames, verkeerde keuzes en toonden een opmerkelijk gebrek aan winnaarsmentaliteit. Het had de wedstrijd in de tweede helft een kwartier onder controle, maar was die ook zo weer kwijt toen Alex van Dommelen in het strafschopgebied werd gehaakt. Broer Michael   wist wel raad met de strafschop en daarmee kantelde het duel definitief.

De Katwijkers kwamen niet meer aan fatsoenlijk voetbal toe, wonnen nauwelijks een duel en vrijwel elke tweede bal was voor de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht. Tekenend was de 1-2, waarbij Jesper van den Bosch geen strobreed in de weg werd gelegd. Hij mocht zo maar het strafschopgebied inlopen en uithalen. Keeper Martijn de Zwart, de enige Katwijker die zijn niveau haalde, was kansloos op het schot in de kruising.

De nederlaag werd met een hels fluitconcert begroet. ,,Terecht'', oordeelde trainer  Verdonkschot.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.