Dode dieren uit vriezer kliniek gehaald en op straat gegooid in Oegstgeest

Internetredactie
Oegstgeest

Op de President Kennedylaan in Oegstgeest lagen in de nacht van donderdag op vrijdag een dode haan, kip en hond op straat. De dieren waren uit de vriezer gehaald bij de nabijgelegen dierenkliniek Rijngeest.

De politie kreeg de melding rond 02.55 uur. Agenten hebben de dieren teruggebracht naar de kliniek, waar ze voor destructie waren ingevroren. Op Facebook spreekt de politie over ’walgelijk en onacceptabel gedrag’. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen.

Er is geen sprake van inbraak; de vriezer staat buiten en zat niet op slot. Dat betekent niet dat hij eenvoudig toegankelijk is, benadrukt Petra van Delft, assistente bij de kliniek. ,,Ze moeten echt ons terrein op komen en om het gebouw heen.’’ Ze gaat ervan uit, dat het een kwajongensstreek is geweest. Of de kwestie aanleiding is de vriezer wel van een slot te voorzien, wordt nog bezien. ,,Dat gooien we in de groep.’’

De vriezer wordt gebruikt om overleden of ingeslapen dieren tijdelijk op te slaan die door hun baasjes ’voor destructie’ zijn aangeboden. Eens per een of twee dagen worden ze dan opggehaald. Het gaat niet om huisdieren van baasjes die hun huisdier willen begraven of cremeren. Die blijven in het algemeen niet achter bij de kliniek of kort na het moment van inslapen opgehaald.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.