Versterkte Swabo-ploeg heeft genoeg ambities

Hielke Biemond
Ureterp

Wat halverwege het seizoen een hoogtepunt had moeten zijn, werd het niet voor de wielercombinatie uit Leiden, Alphen aan den Rijn en De Bollenstreek. Maar tot dusver mocht Swabo, dit seizoen aardig versterkt, zeker niet klagen, vertelde renner Sjors Handgraaf gisteren in Ureterp.

,,We hebben al wat koersen gewonnen, waaronder een heel mooie: het districtskampioenschap van Zuid-Holland’’, aldus de Voorhouter van de dit seizoen aardig versterkte ploeg. Daar was Peter van Dijk uit Ter Aar - terug na een avontuur als prof in Griekenland - op Tweede Pinksterdag de sterkste. Het werd bovendien een dubbelslag, want Jurgen van Diemen won de sprint van het groepje waaruit Van Dijk in de slotronde was weggereden.

In april schreef Johan Berk de Ronde van ’s Gravendeel op zijn naam. ,,Jurgen rijdt dit seizoen al helemaal hard’’, vatte Handgraaf verder samen. Van Diemen beaamde: ,,Mijn seizoen is prima.’’

De jonge Leimuidenaar won ooit een koers in de Dominicaanse republiek, onder de vlag van Global Cycling Team. Sinds twee seizoenen is sprinter Van Diemen een belangrijke troef voor Swabo.

Het tweede grote doel voor de wielerploeg - buiten het NK - is de finale van de clubcompetitie, in september. Handgraaf: ,,Vorig jaar werden we tweede. Dat zouden we dit jaar graag willen herhalen. Of het zelfs nog beter doen.’’ In juli vertrekt een deel van het team voor een meerdaagse koers naar Oost-Duitsland, later deze zomer naar een in Tsjechië. Tussendoor zijn er diverse criteriums, in het Westland onder meer, ’waar we best wel namen voor hebben’, aldus Handgraaf.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.