Glijden en zwieren op de Zoeterwoudsesingel

Schaatsen op het ijs van de Zoeterwoudsesingel.© Foto Hielco Kuipers

Leiden

Grote delen van de Zoeterwoudsesingel lagen vrijdag nog open, daar dobberden eenden en hoentjes in het water, maar in de bocht bij de Fruinlaan in Leiden lokte een flink stuk stevig ijs heel veel schaatsers.

Aan de kant is het ijs niet zo stevig, maar gelukkig zijn er heel veel kleine houten steigers, waar iedereen veilig op het ijs kan stappen.

Een moeder zwiert met haar dochter rond op kunstschaatsen. Drie jongens en een meisje hebben doeltjes op het ijs gemaakt - een van plastic flessen en een van een paar schoenen - en jagen met hun sticks een puck over het ijs.

Een enkeling rijdt bedaard op lage noren, de schaatsbeschermers in de hand, maar verreweg de meeste schaatsers hebben hockey- of kunstschaatsen aan. Dat is wel zo handig op zo’n klein baantje, waar je voor je het weet alweer moet keren.

Er zijn kleuters die al dapper wegrijden op hun schaatsen, en lachen als ze gevallen zijn, maar er zijn ook kinderen die op hun schoenen over het ijs rennen en glijden. Een Elfstegentocht zit er niet in, maar dit is ook leuk.

Ook mooie ijsfoto’s gemaakt? Stuur ze hier in.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.