TAVV en RCL kijken naar boven, UVS haakt af

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

TAVV klom naar de vierde plaats na een fraaie overwinning op bezoek bij DSO (1-2).

Trainer Niels Slottje sprak van een ‘terechte zege’, maar bleef in zijn analyse aanvankelijk gereserveerd. ,,Dat we met plezier en vertrouwen spelen is wel duidelijk en het ziet er goed uit. Toch moeten we blijven waken, want in deze klasse kelder je zo weer naar de gevarenzone. We moeten eerst genoeg punten hebben om vrijuit te kunnen spelen.”

De Ter Aarders waren in de eerste fase beter, maar scoorden via verdediger Kevin van Wijk juist op het moment dat er evenwicht was gekomen in de tweestrijd. Gelijk daarop werd het echter gelijk. Na de rust was TAVV weer beter en won het vanaf de strafschopstip na een overtreding op Lyndon de Bruin. Het vonnis werd voltrokken door Chiel Konings. ,,Als we de organisatie zo kunnen houden, hoeven we straks geen kiekeboe te spelen. Dat zeg ik ook wel eerlijk, want dit TAVV wordt zo zoetjes aan wel serieus genomen in deze klasse. De komende drie wedstrijden bepalen een hoop voor ons schat ik in”, vervolgde Slottje zijn zienswijze.

RCL boekte de tweede zege op rij en schoof eveneens door. Het heeft nog slechts een achterstand van vier punten op de nummer drie. Halverwege was er nog niet gescoord in de uitbeurt bij Monster, maar na de rust trokken Kai Vijlbrief en Thom Wijnalda, vanaf elfmeter, de Leiderdorpers over de streep. Trainer Stefan Luykx: ,,We hebben de lijn van vorige week doorgetrokken en het gaat er meer op lijken. De komende wedstrijden bepalen waar we straks voor gaan spelen. Dit was in elk geval een ruimschoots verdiende overwinning.”

Bij RCL nam Robin Brasker de positie in van de geschorste Nick van Bemmel. Volgende week zal Luykx een vervanger paraat moeten hebben voor clubtopscorer Wijnalda. De spits, met ondertussen zeventien treffers op zijn naam, pakte geel en is geschorst tegen LYRA.

Kwijt

UVS lijkt het juist kwijt te zijn. Bij VDL werd met 3-1 verloren en de Leidse ploeg speelde volgens trainer Hans van Leeuwen zonder de juiste instelling en scherpte. ,,We hebben niet verloren van een hoogvlieger, maar zelf te weinig gebracht. We hebben de tweede periodetitel in twee wedstrijden verknoeid en dat is doodzonde. Het is duidelijk dat we hard moeten werken om er weer bovenop te komen.”

De thuisploeg hielp UVS na rust aan de voorsprong, maar die leek juist verlammend te werken voor de bezoekers. De ploeg uit Maassluis profiteerde dankbaar met drie goals en een antwoord van de nu nummer vijf bleef uit. ,,Bij de eerste goal staan we niet op te letten bij een hoekschop. Daarna, weer uit een corner, gaven we geen druk op de afvallende bal en de 3-1 kwam vanuit de omschakeling. Er ging erg veel mis dit keer”, draaide Van Leeuwen niet om de povere vertoning van zijn ploeg heen.

GHC kreeg er op eigen veld ongenadig van langs. SEV won met 0-5 en dat maakt dat de formatie van Roberto Escudero nog steviger laatste staat. De trainer wist na afloop wel waar het aan lag. ,,We speelden op een belabberd veld en daarop moet je niet willen voetballen. Bij deze omstandigheden moet je de beuk erin gooien en dat heeft SEV slim gedaan. Wij daarentegen kozen steevast voor de voetballende oplossing en dan ga je er dus dik vanaf. De eerste drie goals hebben we op een presenteerblaadje gelegd en dan weet je als ploeg dat het wel gedaan is. Dit is uitermate teleurstellend, want ik krijg ze maar niet aan het verstand wat er in wedstrijden van ze wordt gevraagd. Natuurlijk blijf ik positief en weet ik dat we nog dertig punten kunnen halen. En hoe we die punten pakken, zal mij een grote worst zijn.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.