Politie vermoedt opzet bij toedracht ravage op N205

Politie vermoedt opzet bij toedracht ravage op N205
VIJFHUIZEN

De politie doet onderzoek naar het gedrag van de bestuurder van een Volkswagen Caddy die bij het ernstige ongeval op de N205 bij Vijfhuizen betrokken was afgelopen woensdag. Een bewuste plotselinge remactie van deze automobilist zou tot het ongeval hebben geleid. Bij het ongeluk raakte een 50-jarige man uit Lisse ernstig gewond.

De bestuurder van de Caddy bleef na het ongeval echter niet bij de aanrijding achter, maar ging er vandoor. De auto is inmiddels teruggevonden en in beslag genomen, maar de bestuurder is nog niet achterhaald. De politie zegt verder onderzoek te doen om een goed beeld van de aanrijding te krijgen.

De lezing van het ongeval van de politie is als volgt:

Rond 16.15 uur reed een personenauto op de linker rijstrook van de N205 in de richting van Hoofddorp. Achter hem reden meer auto’s. Plotseling werd de bestuurder aan de rechterzijde ingehaald door een Volkswagen Caddy. De bestuurder hiervan bleef even naast hem rijden en maakte allerlei gebaren.

Toen de bestuurder een armgebaar terug maakte, gaf de bestuurder van de Caddy gas en stuurde naar links. Vervolgens ging hij vol op zijn rem staan, waardoor de auto’s achter hem op de Caddy en op elkaar botsten in een kop-staartbotsing.

Naast de Caddy waren drie auto’s bij de aanrijding betrokken. De bestuurder van de middelste van de drie auto’s, een 50-jarige man uit Lisse, raakte ernstig gewond. Hij moest onder motorbegeleiding van de Koninklijke Marechaussee worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 43-jarige vrouw en een 17-jarig meisje uit Krommenie, die als passagier in een van de auto’s zaten, raakten eveneens gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Eric van Lieshout

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek