Aanwinsten SJC succesvol

Tom Duindam in duel met een verdediger van SWZ Sneek.

Tom Duindam in duel met een verdediger van SWZ Sneek.© Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Noordwijk

Vorig jaar speelde Tom Broekhuizen nog een paar afslagen verderop de N206, bij VVSB. Inmiddels is hij helemaal gewend bij SJC.

,,Vanaf moment één ben ik opgenomen in de groep. Het was een warm welkom.” In de derde competitiewedstrijd bewees hij zijn waarde voor de Noordwijkers. Broekhuizen maakte er twee tegen SWZ Sneek.

,,Ik scoor niet zo vaak. Ik wilde wel juichen, maar wist eigenlijk niet zo goed hoe”, grijnsde de 25-jarige middenvelder na afloop. Bij zijn eerste doelpunt van de middag zag zijn reactie er dan ook wat koddig uit. Twintig minuten later, nadat Broekhuizen een prachtige Noordwijkse aanval al even mooi had afgerond voor de 3-0, leek hij wat juichen betreft wel een rasechte spits.

Broekhuizen bleek een snelle leerling. Als dat ook voor zijn vermogen tot scoren geldt, dan kan SJC nog een hoop plezier beleven aan de aanwinst. ,,Ik heb mijn hele leven verdedigend gespeeld, maar stond nu aanvallender. Ze vlogen er lekker in”, zei hij vrolijk.

De nieuwe SJC-trainer Sjaak Polak is nog, deels gedwongen, een beetje aan het puzzelen met zijn middenveld. De geblesseerden Timo Ruigrok en Raymond van Heijningen zijn vervangen door David Verweij en Jordy Groot. Die laatste stond de eerste twee wedstrijden achterin, maar bewees een linie naar voren prima uit de voeten te kunnen. Hij opende de score vlak na rust.

SJC, dat in de eerste twee wedstrijden moeilijk tot scoren kwam, heeft

zeven punten uit drie wedstrijden verzameld en deelt daarmee de prille koppositie met Achilles 1894 en Silvolde. ,,Ik denk dat we ook negen punten hadden kunnen hebben, als we in de eerste wedstrijd tegen RKAVV de mogelijkheden beter hadden benut”, zei Broekhuizen.

Broekhuizen speelde in de jeugd bij ADO Den Haag. Hij reikte er tot het belofteteam en haalde de wedstrijdselectie van het eerste. In 2013 verkaste hij naar FC Lisse, de club van zijn jonge jaren. Na drie seizoenen vertrok Broekhuizen naar Noordwijkerhout, waar hij een seizoen speelde. Hij maakte er maar 137 minuten en na een jaar streek de middenvelder neer bij SJC, waar hij meteen een basisplek afdwong. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Kijk om je heen, iedereen blijft hangen na de wedstrijd. Het lijkt wel een grote familie.”

De sfeer bij de Noordwijkse club was een belangrijke factor in Broekhuizens keus voor SJC. ,,Ik kende hier al wat jongens en had nog geen slecht woord over de club gehoord. En ze hebben gelijk gekregen. De spelersgroep is heel hecht.”

Groot, de andere doelpuntenmaker in de eenzijdige wedstrijd waarin de thuisclub veel beter was dan de gasten uit Sneek, wist dat al. Na een jaartje bij Quick Boys keerde hij terug naar SJC. „Een warm nest. Lekker om weer terug te zijn.

Eigenlijk had de Noordwijker voor een tweede seizoen in Katwijk getekend, maar richting het einde van het seizoen begon hij te twijfelen. Dat had niet alleen met zijn positie op de bank of in het tweede te maken. Het was vooral de trainingstijd die het hem deed. „Bij SJC trainen we een uur later. Vorig jaar moest ik racen uit mijn werk om op tijd te zijn. Nu kan ik rustig thuis eten en de kinderen naar bed brengen. Dat vind ik ook belangrijk. Lekker om nu al mijn eerste doelpunt binnen te hebben.”

SJC: Schelvis; Sloos, Verweij, Verhoek (76. Steenvoorden), Groot, Broekhuizen, Duindam, Tamimy (56. Van Dijk), Dedel, Van Duijn, Van der Zalm (85. Turk).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.