Leids ’Pareltjeshotel’ mag uitbreiden

Loman Leefmans
Leiden

Hotel Steenhof Suites aan de Steenschuur 11 mag uitbreiden. Het hotel wil in het belendende pand op nummer 13, negen kamers inrichten.

Hoewel de gemeente niet scheutig is in het toestaan van nieuwe hotelkamers wordt Steenhof gezien als ’een pareltje’ en daarvoor kan een uitzondering worden gemaakt. Want het gaat om een ’zeer hoogwaardig historisch exterieur van een luxueus boutique hotel’ dat ’een impuls geeft aan het gebied’.

Anderhalf jaar geleden sloten Hoteloverleg Leiden en de gemeente een convenant. Afgesproken werd dat er hooguit 290 nieuwe hotelkamers in de stad mochten bijkomen. Het ging onder meer om honderd kamers bij de Meelfabriek, 132 kamer in het Stationsgebied en achttien in het wachtgebouw bij de Morspoort, die inmiddels in gebruik zijn.

In speciale gevallen kon van de voorgeschreven aantallen worden afgeweken, zo was afgesproken. Bijvoorbeeld als de hotels ’qua karakter, uitstraling, ligging of concept’ iets toevoegen. Volgens het stadsbestuur is dat nu het geval, aan de Steenschuur. Het kleine hotel met vier kamers, mag er negen bij optellen. Hoewel eerder aan een aantal kleine hotels ook toestemming is verleend om uit te breiden (Kloksteeg 4, Nieuwe Rijn 2 en het Huys van Leyden aan de Oude Singel) is het voor het eerst dat van de zogeheten pareltjesregeling gebruik is gemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.