Brand bij Schietsportcentrum Alphen

1 / 7
Internetredactie
Alphen aan den Rijn

Bij Schietsportcentrum Alphen, aan de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn, woedde in de nacht van dinsdag op woensdag brand. De schietvereniging vermoedt dat het vuur is aangestoken.

Politie en brandweer doen onderzoek naar de toedracht van de brand, die een groot deel van de entree van het nieuwe clubgebouw beschadigde. Forensische experts waren gisteren bezig met sporenonderzoek. De resultaten daarvan waren gistermiddag nog niet bekend.

,,De manier waarop de brand is ontstaan, doet vermoeden dat er sprake is van brandstichting.’’ Gerard Hoogeveen, voorzitter van de schietclub, denkt dat door gaatjes in de deur een brandbare vloeistof in de hal van het clubgebouw is gespoten. ,,Dat is althans ons vermoeden, de brandweer heeft dat nog niet bevestigd.’’

Vorige week was de overdekte schietbaan doelwit van een poging tot inbraak. Hoogeveen: ,,Toen is een gat in de deur geboord. Dat hebben wij daarna dichtgemaakt, maar is dinsdagnacht weer open gemaakt.’’ Een vrachtwagenchauffeur die op de N11 reed, ontdekte de brand en waarschuwde de politie.

De schietvereniging zat de afgelopen jaren in een pand van sociale werkvoorziening SWA en opende haar nieuwe pand in januari van dit jaar. Bij de zoektocht naar een nieuwbouwlocatie ondervond de club veel hinder van de gevolgen van schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, op 9 april 2011. De dader daarvan was lid van een schietvereniging in Nieuwkoop.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.