Staking op het spoor stoort reiziger amper

Drukte op Spoor 8 naar Den Haag.

Drukte op Spoor 8 naar Den Haag.© Foto Leidsch Dagblad

Binnert Jan Glastra
Leiden

De staking op het spoor leidde maandagochtend amper tot problemen op Leiden Centraal. Hoewel leden van vakbond FNV Spoor in Zwolle en Den Haag het werk gisterochtend neerlegden, reden er nog meer dan genoeg treinen.

De FNV staakte omdat de NS vooralsnog niet bereid is te stoppen met het uitbesteden van stationswinkels en weer serieus mee te gaan bieden bij de aanbesteding van regionale spoorlijnen. Ook eist de FNV dat op dubbeldekkers twee conducteurs gaan meerijden. Na eerdere publieksvriendelijke acties besloot de FNV dat het tijd werd voor acties die de reiziger wel direct raken.

Dat betekende maandagochtend een werkonderbreking van 5 tot 9 uur, in Zwolle en Den Haag. Enkele tientallen vakbondsleden zouden daaraan hebben meegedaan. De Leidse reiziger heeft daar niet veel van gemerkt. Weliswaar viel een aantal treinen uit, er reden er voldoende -ook van en naar Den Haag- om de vertragingen beperkt te houden tot een half uur.

Dit komt deels door de inzet van de NS, meldt de NOS op haar website, die zorgde voor extra personeel op de lijnen waar zij stakers verwachtten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.