Robert Steemers leidt Quick Boys met twee treffers en twee assists langs Ter Leede

Robert Steemers viert zijn doelpunt met Milan Hoek.

Robert Steemers viert zijn doelpunt met Milan Hoek.© Foto Orange Pictures/Pieter Platteel

Jeroen Bijma sportredactie@leidschdagblad.nl
Sassenheim

Robert Steemers blikte woensdagavond op de officiële website van Quick Boys vooruit op het duel met zijn oude liefde Ter Leede. Niets bijzonders zou je zeggen, maar één woordje in het artikel deed nogal wat stof opwaaien in Katwijk. Op de vraag of de aanvaller zijn contract gaat verlengen, antwoordde Steemers dat het bestuur hem een twijfelgeval noemt.

Hoezo twijfelgeval dachten vele supporters van Quick Boys. De steunbetuigingen op onder andere Facebook stroomden binnen. Steemers reageerde er kort maar krachtig op.

,,Zaterdag gewoon volle bak vlammen!", viel er twee dagen voor de wedstrijd te lezen. Zo gezegd, zo gedaan. Met twee doelpunten en twee assists gidste Steemers Quick Boys zaterdag op de Roodemolen langs Ter Leede.

,,Dat geeft een lekker gevoel, voor mezelf en het team", zei de bejubelde Hagenaar bescheiden. De manier waarop hij vooral de 1-0 vierde zei echter alles over de situatie waarin de buitenspeler zich momenteel bevindt. Hij slaakte een oerkreet en dook het publiek in. Dat zijn haren door de war raakten, deerde Steemers, ijdel als hij is, even niet.

Heerlijk

,,Ik had dit wel even nodig. Het was een hele lekkere bevrijding. Het gaf een heerlijk gevoel om zo door te gaan en voor mijn zelfvertrouwen is het ook goed", zei Steemers.

De geboren Voorschotenaar is nog niet de vleugelflitser die in zijn periode bij Ter Leede vaak tegenstanders zijn hielen liet zien, maar toont langzaamaan tekenen van herstel, met zaterdag als uitschieter. Steemers was ook verantwoordelijk voor de 2-0 en bereidde de 3-0 van Yordi Teijsse en de 4-0 van Joey Ravensbergen voor.

In het kamp van Ter Leede viel na afloop van het duel vaak het woordje als. Want wat als Selmo Kurbegovic wel zijn enorme kansen had benut bij een 0-0 en 1-0 stand? De Sassenheimers verdienden ook niet een positief resultaat. Daar was het krachtsverschil simpelweg te groot voor.

Ongrijpbaar

Daar zorgde niet alleen Steemers voor. Ook Yordi Teijsse speelde een ijzersterke wedstrijd. De spits was ongrijpbaar voor het defensieve duo van Ter Leede en maakte alweer zijn zestiende competitiedoelpunt van het seizoen. Teijsse was echter blijer voor Steemers.

,,Robert is een goede vriend van me en als je dan hoort dat hij een twijfelgeval is bij de club dan gun je dat hij de tweede seizoenshelft gaat vlammen. Dat deed hij vandaag en daar hebben we allemaal baat bij."

Net zoals Ter Leede, dat op 10 oktober voor het laatst won, baat heeft bij weer eens een driepunter. ,,Natuurlijk knaagt zo'n lange reeks aan ons", aldus aanvoerder Raydell Kewal. ,,We kwamen vandaag aardig uit de kleedkamer en daar moeten we moed uit putten. Het is logisch dat dit niet goed is voor ons zelfvertrouwen."

Ter Leede: Constantin; Boelee, Kewal, Van der Lans, Robertson; Ait El Houssi (46. De Kruys), Kappenberg, Verplancke (75. Van der Kooye), Ammerlaan; Dam, Kurbegovic.

Quick Boys: De Zwart; Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen; A Cohen (77. Aafjes), Hoek, Sahadewsing (82. Driebergen); El Osrouti (85. Thomas de Vries), Teijsse, Steemers.

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.