Voetballer Pim Langeveld getroffen door herseninfarct

Pim Langeveld (links) getroffen door herseninfarct. Archieffoto Orange Pictures

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Pim Langeveld (43) is deze week getroffen door een herseninfarct. De oud-speler van vv Katwijk maakt het naar omstandigheden goed en is sinds vrijdagavond weer thuis.

Langeveld werd donderdag onwel. Hulpverleners waren snel ter plaatse en brachten hem over naar het LUMC. In de cruciale eerste vierentwintig uur na het herseninfarct sloegen de medicijnen goed aan. Hij moet thuis verder op krachten komen en krijgt therapie zodat hij volledig herstelt.

In het succesvolle Katwijk van de jaren negentig, dat voor het huidige elftal als voorbeeld dient, was de onverzettelijke Langeveld een bepalende speler. Hij is altijd aan de vereniging verbonden gebleven. Vijf jaar lang was hij de rechterhand van hoofdtrainer Cees Bruinink. Sinds afgelopen zomer verzorgt hij individuele trainingen voor talenten die tegen de hoofdmacht aan zitten. Nog altijd is hij nauw bij het eerste elftal betrokken.

Het bericht over het herseninfarct van clubicoon Langeveld kwam hard aan bij de koploper uit de topklasse. ,,Het was een enorme schok voor ons allemaal’’, vertelt Bruinink. ,,Pim is een enorm geliefd persoon binnen de Katwijkse gemeenschap en binnen de spelersgroep. Hij is een vriend van die jongens, en ook van mij. Gelukkig waren de artsen er op tijd bij.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.