Onderwijs Leiden houdt zijn miljoenen

Onderwijs Leiden houdt zijn miljoenen. Foto: Archieffoto ANP/Koen Suyk© ANP/Koen Suyk

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De gemeente Leiden geeft meer geld uit aan educatie dan het daarvoor krijgt van de rijksoverheid en blijft dat ondanks bezuinigingen doen. Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan schooldirecteuren uit het voortgezet onderwijs, die hun zorgen hadden uitgesproken over de bezuinigingen

Het voortgezet onderwijs trok aan de bel na onderzoek van de ministeries Binnenlandse Zaken en Financiën naar de verdeling van rijksgeld onder Nederlandse gemeentes, in het zogeheten gemeentefonds. Als gevolg daarvan krijgt 'educatie' voortaan een kleiner deel van de koek.

Het lokale onderwijs hoeft zich volgens burgemeester en wethouders van Leiden echter geen zorgen te maken. Gemeentes hoeven zich niets aan te trekken van de verdeling die het rijk suggereert. En Leiden, zo schrijft het stadsbestuur, zal de komende jaren meer uitgeven aan educatie dan zij ervoor krijgt.

Tot en met 2015 verwacht het college van B en W jaarlijks een verschil tussen 2,2 en 3,2 miljoen euro. Zo denkt de gemeente dit jaar 22,7 miljoen euro kwijt te zijn aan educatie, terwijl er 20,4 miljoen voor binnenkomt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.