Verhuizing tennisclub stuit op verzet

Erna Straatsma
Teylingen

Bewoners van de Sassenheimse Postwijk hebben grote moeite met de mogelijke verhuizing van de Sassenheimse Tennisvereniging (STV) naar sportpark Roodemolen. De Teylingse politiek aarzelt met een besluit over verplaatsing.

De Sassenheimers die ten noorden van het Ter Wegen Park wonen, vrezen parkeer- en geluidsoverlast van de STV. Goed overleg over een juiste inpassing van het tenniscomplex, is er volgens hen niet geweest. ,,De omwonenden zijn niet bij het plan betrokken’’, zo hield Ron Heppener maandagavond de raadscommissie welzijn voor. Hij sprak daar namens de bewoners van het Henry Wijnmalenplein. Diverse andere omwonenden steunden zijn betoog. Ze hebben moeite met de aanleg van - in eerste instantie - negen banen in het park en later nog twee extra banen in de Roodemolenpolder.

De Teylingse politiek heeft begrip voor de bezwaren en stemt vooralsnog niet in met het verhuisplan.

Het CDA en de VVD willen de STV wel verplaatsen, maar hebben nog veel vragen over het project. ,,Er zijn al veel kosten gemaakt’’, aldus Reny Wietsma (CDA), doelend op de huidige locatie van STV, in de Bloemenbuurt van Sassenheim. Daar heeft de gemeenten diverse gebouwen opgekocht, om het terrein geschikt te maken voor woningbouw. ,,We zijn wel voor verantwoord doorpakken, maar hebben nog vragen.’’ De VVD wil ook graag dat er een knoop wordt doorgehakt, want de gemeente praat al zeven jaar over uitplaatsing van STV. ,,STV mag niet de dupe worden van fouten die de gemeente maakt’’, aldus VVD-raadslid John Bosman.

D66 vindt de aanleg van negen nieuwe banen goed, maar heeft moeite met elf banen. ,,Is dat wel nodig’’, zo vraagt René Hartvelt zich af. Landelijk is er een trend van dalende ledenaantallen bij tennisclubs. Trilokaal wil naar een alternatieve nieuwe locatie voor STV zoeken.

De tennisclub hoopt op een snel besluit, want de huidige accommodatie is sterk verouderd. Door de discussie over uitplaatsing wordt niet meer aan groot onderhoud gedaan.

Op 18 december besluit de gemeenteraad over het verhuisplan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.