Gokspelletje

Marieke de Kok

Speelgoed kopen, is een soort Russisch roulette. Soms koop je iets voor tientallen - zo niet; honderden - euro's en kijkt je kind er geen moment naar om. Soms is het een schot in de roos. Soms wordt er maanden niet naar omgekeken, en ineens is het weer populair.

Onze twee kinderen zijn allebei in april jarig en dus zat er niets anders op; we moesten naar de speelgoedwinkel. Met lege handen kwamen we weer naar buiten. Te veel opties, te veel keuzes. Online gingen we op zoek naar ervaringen van andere ouders. Uiteindelijk kozen we voor de Zoef Zoef Dierentuin met Niels het Nijlpaard erbij. En een set van Playmobil Fairies voor Anouk. Iets met een paar elfjes, een eenhoorn en een eenhoorn-veulen. Een zomerfee met een Pegasuspaardje en vergeet het magische rendier niet. Op die speelgoedwebsites gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Het grappige is dat bijna alle fabrikanten melden dat het product goed is voor úren speelplezier. Ik moet het nog zien. Ruben (net 2) keurt Niels het Nijlpaard straks geen blik waardig. En Anouk (4, bijna 5) is na tien minuutjes vast uitgekeken op die elfjes. Terugbrengen kan dan niet meer. Alhoewel we een kleine honderd euro hebben uitgegeven, vind ik het niet erg. Speelgoed kopen is een gokspelletje. Hopen dat we dit keer winnen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.