Nog meer aangiftes tegen Leidse zwemtrainer

Annet van Aarsen
Leiden

De 32-jarige Leidse waterpolocoach, die vastzit als verdachte van een verkrachting en twee gevallen van ontucht met minderjarige vrouwelijke pupillen, wordt inmiddels verdacht van nog meer zedendelicten. Het openbaar ministerie meldt dat er buiten de twee eerdere aangiftes ,,nog enkele aangiftes zijn binnengekomen’’ van waterpolosters.

,,Ook die liggen in de zedensfeer en zullen eveneens grondig worden onderzocht’’, aldus woordvoerder Frans Zonneveld van het OM.

Hij laat zich niet uit over het exacte aantal aangiftes tegen de waterpolocoach, die recent actief was bij ZVL-1886 en het Regionaal Trainingscentrum Waterpolo.

Lees ook: Leidenaar opgepakt in zedenzaak bij zwemsportvereniging ZVL

Het Openbaar Ministerie meldt evenmin waar de aangeefsters vandaan komen, met het oog op de privacy van de meisjes.

Maar ingewijden verklaren dat de waterpolocoach ook slachtoffers gemaakt zou hebben bij het nationale (jeugd-)team. Zij spreken over meer dan tien meldingen of aangiftes in totaal. De verdenkingen spelen volgens bronnen vanaf 2014.

Voorzitter Frans Pot van ZVL-1886 is donderdagochtend door het OM geïnformeerd over de nieuwe aangiftes.

,,Het is een uitermate vervelende zaak waar geen einde aan lijkt te komen. Het is een diep tragische zaak voor alles en iedereen die er bij betrokken is. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.