Roetschade dwingt ’t Verfhuis tot sluiting

Susanne Moerkerk
Leiden

Een brandje gooit zondagmorgen roet in het eten van ondernemer Frank Scheffer. Slechts een maand na de herinrichting van ’t Verfhuis aan de Herenstraat moet de winkel de deuren alweer sluiten.

Rond tien uur brak er brand uit in de winkel waar onder meer laminaat en zonwering wordt verkocht. Een bovenbuurvrouw ruikt de rook en belt de brandweer, die er gelukkig snel is. Eerst wordt bij de buurvrouw nog naar een brandhaard gezocht, maar al snel is duidelijk dat de lucht uit de winkel komt. De brandweer ontruimt direct een aantal woningen om de winkel heen.

Frank Scheffer: ,,De brandweer heeft geen halve maatregelen genomen. Wat goed is, want er ligt hier veel brandbaar materiaal. Eerst raak je een beetje in paniek, je ziet je levenswerk in rook opgaan. We hebben mazzel dat het vuur snel uit was. Het is een beetje vervelend, maar we zijn aan het schoonmaken. Het was een kleine brand, maar er is veel roetschade. We moeten waarschijnlijk alles strippen.’’

Scheffer onderzoekt nog wat er te redden is van de voorraad. ,,We hebben de leverancier gebeld, we krijgen voorrang. Waarschijnlijk loopt de plaatsing van vloeren en gordijnen geen vertraging op. Over een weekje hoop ik al wat klanten in de winkel te kunnen ontvangen. We zijn misschien niet zo compleet als mensen gewend zijn, maar we gaan er het beste van maken.’’

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Scheffer vermoedt dat er kortsluiting was of dat een telefoonlader oververhit is geraakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.