Mijlpaal Aalmarktplan Leiden

De Leidse gemeenteraad is het eindelijk eens over het Aalmarktplan / afbeelding ARS Vastgoed

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Een grote fietsenkelder, herstel van In den Vergulden Turk, een grootscheepse verbouwing van de V&D en de komst van een 3000 vierkante meter grote vestiging van The Sting. Na twintig jaar discussie over het opknappen van het Leidse centrum tussen Aalmarkt en Breestraat, gaat het eerste deel van het plan nu als hamerstuk naar de gemeenteraad. Dat heeft de raadscommissie besloten.

Met een simpele slag van de hamer door burgemeester Henri Lenferink geeft de gemeenteraad 16 februari het groene licht voor het Aalmarktplan. De decennia durende discussie erover is voorbij. De lokale partijen zullen zich naar verwachting beperken tot complimenten en vreugde-uitingen.

Het gaat om het eerste deel van het plan, dat in drie delen is geknipt. Deel twee, het samenvoegen van enkele gebouwen tussen Apothekersdijk en Haarlemmerstraat tot een winkel van maximaal 2000 vierkante meter, volgt voor de zomer. Het akkoord voor het laatste deel, de aanleg van een nieuwe straat en de grootscheepse verbouwing van het blok tussen Mandenmakerssteeg en Stadsgehoorzaal, wordt vlak na de zomer verwacht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.