Kaageiland als festivalterrein

Theo de With
Kaageiland

Kaageiland ontpopt zich zondag tot één groot festivalterrein. Voor de veertiende keer wordt er het Kaags Muziekfestival gehouden. De eilandbewoners rekenen op een invasie van ruim 3000 bezoekers.

,,Mensen krijgen meteen een vakantiegevoel, zodra ze de oversteek met de pont hebben gemaakt’’, zegt Judith Ides, een van de organisatoren. ,,De locatie is natuurlijk prachtig. Ze kunnen lekker over het eiland slenteren en worden onderweg op diverse plekken verrast met muziek en straattheater.’’

Er spelen allerlei bandjes op de terrassen van de horeca-ondernemers op het eiland. Ook elders op Kaageiland klinkt live muziek. Vorig jaar is daar een nieuw element aan toegevoegd: de Kaagse Muziekprijs.

Judith Ides: ,,De prijs is in het leven geroepen om het muzikale aanbod te vernieuwen. Veel ondernemers borduren voort op een succesformule en boeken de band van vorig jaar opnieuw. Dat is begrijpelijk, maar er moet natuurlijk ook ruimte blijven voor vers bloed. De Kaagse Muziekprijs staat open voor iedereen. Bandjes kunnen zich aanmelden en wij kiezen er zes die de strijd met elkaar aangaan.’’

Die muzikale strijd wordt gestreden op het podium op het grasveld voor De Stal. De winnaar krijgt een geldbedrag van 500 euro en mag volgend jaar nog eens optreden op het festival. De Haagse band Barefoot won vorig jaar en laat nu dus nogmaals van zich horen. Wethouder Yvonne Peters maakt zondag om 19.00 uur bekend wie dit jaar de prijs wint.

Kinderen krijgen naast restaurant Tante Kee een eigen podium om hun muzikale talent te laten horen. Ze worden sowieso nadrukkelijker bij het festival betrokken. Leerlingen van de St..Willibrordusschool in Buitenkaag hebben een groot mozaïek gemaakt van het festivallogo. Ook maken ze nog een slinger van versierde T-shirts.

Om verkeersproblemen te voorkomen, is in Buitenkaag een groot parkeerterrein ingericht. Vervolgens kunnen bezoekers te voet met de pont oversteken naar het eiland. Alleen automobilisten met een geldige invalidenparkeerkaart worden op Kaageiland toegelaten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.