VVSB twijfelt over verlaten van zondag

Kunstlicht bij VVSB.

Kunstlicht bij VVSB.© Archieffoto

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Het bestuur van voetbalvereniging VVSB overweegt een verzoek in te dienen bij de KNVB om komend seizoen toch twee thuiswedstrijden op zondag te spelen. Het zal volgens voorzitter Arjan Broekhof om hooguit twee duels gaan. Hij benadrukt dat daar ook medewerking van de betreffende tegenstanders voor nodig is.

In het competitieschema voor de tweede divisie staan alle thuiswedstrijden van de Noordwijkerhoutse zondagclub op zaterdag ingepland. Daar ziet het bestuur vooral voordelen in. Vorig seizoen trokken thuiswedstrijden van VVSB op zaterdag meer publiek dan op zondag.

Broekhof wil ook met andere zaken rekening houden. ,,Op zondag trekken we misschien een ander publiek, dus we moeten het nog even evalueren. We wilden eerst de selectie op orde brengen en een nieuwe trainer vinden.’’

Een meerderheid van de clubs in de tweede divisie gaf na het eerste seizoen aan af te willen van de grote verscheidenheid aan aanvangstijden. Meer wedstrijden beginnen nu op zaterdag om 15.30 uur, maar niet allemaal. VVSB houdt vast aan 18 uur omdat het eerder op de dag geen ruimte heeft op het sportpark.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.