Huizen op grond oude Rabobank Sassenheim

Roy Hazenoot
Sassenheim

Tegenover Park Rusthoff in het centrum van Sassenheim komen 24 nieuwe woningen. Het voormalige kantoorpand van de Rabobank wordt hiervoor gesloopt.

Dit blijkt uit het plan dat het Noordwijkse bedrijf Sedos Vastgoedontwikkeling en Beleggingen bij de gemeente Teylingen heeft ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft te kennen gegeven wel iets te zien in het idee.

In totaal gaat het om 21 appartementen op de plaats van de bank en drie huizen op het naastgelegen parkeerterrein. De locatie wordt omringd door laagbouw aan de ene kant en wat hogere bouw aan de andere kant. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe complex niet uit de toon valt in de omgeving, loopt het trapsgewijs van twee naar vier verdiepingen. Bewoners van de appartementen krijgen een eigen parkeerplaats op een binnenterrein. Aan de straatkant komen zestien openbare plekken om de auto neer te zetten.

Sociale huur

B en W verlenen graag steun aan het plan omdat de bestuurders al jaren op zoek zijn naar een nieuwe bestemming van het terrein naast de winkelstraat van Sassenheim. Ook speelt een rol dat Sedos bereid is ten minste acht woningen aan te bieden in de sociale huursector. Dat is ongeveer 35 procent van het totaal - een percentage dat de betrokken wethouder Bas Brekelmans graag terugziet in alle nieuwbouwplannen in Teylingen.

De politieke wil is noodzakelijk om het plan te doen slagen. Op het perceel geldt een kantoorbestemming waardoor op dit moment geen woningen mogen worden gebouwd. Als het aan het college ligt komt daar verandering in. De gemeenteraad moet daar nog wel mee akkoord gaan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.