IJskoningin in haar element

IJskoningin in haar element. Archieffoto

IJskoningin in haar element. Archieffoto

Redactie Leidsch Dagblad
Lisse

Keukenhof heeft veel weg van een tafereel van kunstschilder Anton Pieck. Besneeuwde boomtoppen, een idyllisch kasteel op de achtergrond en figuranten in oud-Hollandsche kledij. De ijskoningin en haar assistenten zijn zichtbaar in hun element, maar de sneeuw houdt ook bezoekers weg bij ’Kerst op Keukenhof’.

In het uit 1642 stammende landhuis kunnen de bezoekers inspiratie opdoen voor de komende kerstdagen.

Op een tafel zijn takken met kleurige linten gedrapeerd en in de belendende eetzaal vergapen de weinige bezoekers die de gladde wegen hebben getrotseerd zich aan porseleinen servies. Niet van Keukenhof zelf, want dat is keurig achter slot en grendel opgeborgen, maar van een cadeauwinkel zodat thuis een mooie kopie kan worden samengesteld.

De ruimtes staan vol amaryllissen. ,,Met een bloem kun je al gauw vier glazen vullen’’, doet een vrijwilliger een tip aan de hand. ,,Keukenhof zonder bloemen zou Keukenhof niet zijn’’, zegt Robert Faas, verantwoordelijk voor sales en marketing.

Kerst op Keukenhof duurt tot zondag. Zaterdag is de fair geopend van 11.00 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Entree vanaf 12 jaar kost 8 euro.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.