Veerkrachtig Ajax (L) wint bij ACC

Pieter van der Vliet
Leiden

De cricketers van Ajax wonnen in de Overgangsklasse onverwacht van de reserves van ACC. In Amstelveen zegevierde de ploeg van coach Jimmy Grande met 27 runs.

Na de eerste helft gaf eigenlijk niemand meer wat voor de kansen van Ajax. De Oegstgeestenaren werden door de ACC-bowlers flink aangepakt, hetgeen na de volle 40 overs slechts 132 runs opleverde. Het openingsduo Sunil Lamba (15) en Himanshu Paliwal (12) werden beide gebowled, waarna Thomas Milde (10) en Grande (8) werden gevangen.

Dat was het beeld van de wedstrijd tot aan de lunch. Er werd niet goed geslagen en de Ajax-batsmen waren soms te gretig, want Muzimal Iqbal (16) en Arthur Koppejan (15) konden het tij ook niet keren.

Na de onderbreking moest er iets gebeuren wilde Ajax met een goed gevoel Amstelveen verlaten. De aanval op de wickets leverde binnen 14 overs al het vierde wicket op tegen 53 runs, en ACC leek daar niet veel tegen te kunnen doen.

Met uitgekiend bowlen van Iqbal (3/17/6) en Grande (3/33/6) werd de Amstelveense defensie onder druk gezet. Halverwege, na 20 overs, had Ajax al 6 wickets tegen 78 runs. Uiteindelijk moest de thuisclub na 28 overs de witte vlag hijsen voor de eindstand van 105 all out.

,,Dit hadden we zeker niet verwacht’’, zei Milde. ,,We gingen lunchen met een te lage run rate en eigenlijk was het hopen op een wonder. En dan zie je dat we veerkracht tonen.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.