CU Leiden in de bres voor ambtenaar

Binnert Glastra
Leiden

Kan er binnen het Leidse ambtenarenapparaat, na jaren van bezuinigingen en de miljoenen die dat opleverde, nog meer bespaard worden? Dat wil ChristenUnie-raadslid Mart Keuning van het college van burgemeester en wethouders weten. Het blijkt een retorische vraag; het raadslid denkt zelf van niet.

Keuning maakt zich zorgen over de kwaliteit van het ambtenarenapparaat nu de gemeente weer een miljoen euro wil bezuinigen.

Het antwoord van wethouder Marleen Damen (PvdA) in de commissie waar het ter sprake kwam, dat natuurlijk verloop onder ambtenaren een deel van de bittere pil wegneemt, overtuigde Keuning niet. ,,Dat zegt niets over de noodzaak van mensen op de plekken waar ze straks weggaan."

Snijden

De toezegging dat de ambtenarij bij de bezuinigingen betrokken wordt en dat er ’strategische personeelsplanning’ komt, overtuigen hem ook niet.

,,Het college maakt niet aannemelijk dat snijden in het apparaat verantwoordelijk is. Waarom denkt het college dat we het met minder mensen aankunnen?" De vraag bleef onbeantwoord.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.