Ter Leede platgewalst door fel FC Twente

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

‘Zo lang mogelijk de nul houden’ duurde bij Ter Leede veel te kort om het gedreven spelende FC Twente nerveus te maken. De eredivisionist won het bekerduel tegen de topklasser afgetekend met 1-9. ,,Het klasseverschil was veel te groot”, aldus coach Judith Kuipers.

,,Ik heb vooraf gezegd: er is maar een ding waarmee jullie me kunnen teleurstellen en dat is er halverwege de brui aan geven. Ik moet zeggen, ze hebben tot de laatste snik gevochten. Maar we werden overlopen”, aldus Kuipers.

De eerste twee treffers lagen al na enkele minuten achter Anita Perlot. De keepster van het tweede verving Melissa van der Wiel die donderdag op de training haar enkel brak. Haar invalster deed het niet onaardig en hield na de 0-2 nota bene nog een strafschop tegen. Toch kon ook zij niet voorkomen dat het treffers regende.

De regerend landskampioen zette de roodgelen fel onder druk en ontregelde met voortdurend lopende mensen de Sassenheimse verdediging. ,,Gecombineerd met een hoog baltempo hadden wij daar gewoon geen antwoord op. We kwamen er zelf ook nauwelijks uit. In de tweede helft ging het ietsje beter, maar toen was het kwaad al geschiet”, aldus Kuipers, die zag dat Daphne van Kruistum bij een 0-5 achterstand nog wel wat terug kon doen.

De buitenspeler kapte na een aanval over rechts naar binnen en haalde met links uit. ,,Zo’n Robbendoelpunt. Een hele mooie actie.” Dat was dan ook het enige dat FC Twente toestond.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.