Kaag en Braassem wil af van ’illegale palen’ bij haven Rijnsaterwoude

Kaag en Braassem wil af van ’illegale palen’ bij haven Rijnsaterwoude
Jachthaven Meerzicht.
© Cyclomedia
Rijnsaterwoude

Bij Jachthaven Meerzicht in Rijnsaterwoude staan twintig palen illegaal in het Braassemermeer. Tot die ontdekking kwam Kaag en Braassem nadat eerder dit jaar verschillende meldingen binnenkwamen.

Als de eigenaar van het stuk water waar de palen staan, ze niet verwijdert, legt de gemeente hem een dwangsom op van 1500 euro.

Ongevallen

De palen zijn eerder dit jaar door de eigenaar geplaatst om zijn gebied af te bakenen, zo redeneert het college van B en W. ’Ten eerste om zijn perceel in te laten meten en ten tweede om zijn gekochte grond af te zetten en zo niet aansprakelijk te zijn voor eventuele ongevallen die op dat stukje water zouden kunnen plaatsvinden’.

In april verzocht Kaag en Braassem de eigenaar al om de palen te verwijderen, maar aan die wens werd geen gehoor gegeven.

Zes andere palen, die aan de kant van de oever liggen, mogen wel blijven staan, mits ze worden verlaagd tot maximaal twee meter boven het wateroppervlak. Volgens B en W zijn deze palen wel aan te merken als erf- en terreinafscheiding.

Meer nieuws uit Leiden