Jordy Hilterman verhuist naar Katwijk

Jong FC Volendam tegen Harkemase Boys: rechts Jordy Hilterman.

Jong FC Volendam tegen Harkemase Boys: rechts Jordy Hilterman.© Archief

Katwijk

Jordy Hilterman zet zijn voetbalcarrière voort bij Katwijk. De 21-jarige Haarlemmer, nu nog uitkomend voor FC Volendam, heeft een contract voor een seizoen getekend bij de koploper van de tweede divisie.

Hilterman volgt het voorbeeld van Raoul Esseboom, die vorige zomer de overstap maakte van Volendam naar Katwijk. Hilterman was op zoek naar een andere club, omdat hij bij Volendam hoofdzakelijk met het beloftenelftal in de derde divisie speelt .

Hilterman debuteerde in maart 2016 in het eerste elftal van Volendam. Een maand later maakte hij tegen Sparta zijn eerste goal in het profvoetbal. Hij werd destijds beloond met een tweejarig contract.

Hilterman vond de keuze voor Katwijk niet moeilijk. ,,Ze wisten precies wat voor jongen ik ben en wat mijn sterke punten zijn. En daarnaast speelt Katwijk altijd om het kampioenschap en komt er heel veel publiek op af. Het voetbal leeft er meer dan in de Jupiler League.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.