Trainerswissel bij Voorschoten '97

Hielke Biemond
Voorschoten

Paul van der Zwaan moet het zaterdagteam van voetbalvereniging Voorschoten ’97 behoeden voor degradatie. Hij is bij de hekkensluiter in de eerste klasse per direct de opvolger van trainer Marcel de Hoogt, die na een kansloze 4-0 nederlaag bij Swift is geslachtofferd. Van der Zwaan stond dinsdagavond al voor het eerst voor de groep.

De oud-doelman heeft een rijk verleden heeft als trainer in de Leidse regio. Hij was clubloos en daardoor meteen beschikbaar toen hij maandagavond een telefoontje kreeg. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij de Haagse club Quick.

,,Dit is puur korte termijnwerk’’, benadrukt de trainer dan ook. ,,Het wordt een helse, zware klus. Maar wel iets om me echt in vast te bijten.’’

Zaterdag speelt Voorschoten ’97 de degradatiederby tegen GHC. De Leidse club staat ook op elf punten. De achterstand op een nacompetitieplaats bedraagt drie punten.

Voorschoten ’97 heeft al zeven duels op rij niet meer gewonnen. Maandagavond besprak bestuurslid voetbalzaken Maurice Fransen de situatie met de technische staf. ,,We hadden van alles geprobeerd, maar kregen de groep niet meer op een goede manier in beweging’’, zegt de oud-speler. ,,We waren een beetje door de opties heen. Toen heb ik voorgesteld om een nieuw gezicht voor de groep te zetten.’’

De Hoogt gaat verder als trainer van het tweede zaterdagteam. Die rol zou hij eigenlijk na dit seizoen gaan vervullen. Dinsdagavond was hij niet bereikbaar voor een reactie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.