Inschrijvingen geopend voor De Leeuwerik

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Woningzoekenden kunnen zich komende anderhalve week inschrijven voor een nieuwbouwwoning in De Leeuwerik aan de Koolmeesstraat in Alphen aan den Rijn.

Het appartementencomplex aan de Lage Zijde is naar verwachting in oktober klaar en telt dan 53 huurwoningen.

De Leeuwerik is onderdeel van de stadsvernieuwing aan de Lage Zijde in Alphen en telt 39 sociale huurhuizen (voor woningzoekenden met een maximaal jaarinkomen van 36.798,00 euro), plus vijf huizen voor middeninkomens (met een jaarinkomen tussen de 36.798 en 41.056 euro).

Huurprijzen

De huurprijzen voor verschillende woningtypen variëren van 597 tot 710 euro per maand. Woningcorporatie Woonforte is de verhuurder.

Er komen vier tweekamerwoningen, 38 driekamerwoningen en elf vierkamerwoningen. De grootte van de huurhuizen ligt tussen de 69 en 113 vierkante meter.

Negen huizen zijn al toegewezen aan ’mantelzorgexperimenten’. Het gaat dan om bijzondere woonvormen, waarbij huurders samen met verzorgers een woning betrekken.

De woningen voor middeninkomens zijn alleen beschikbaar voor Alphenaren die een woning van Woonforte achterlaten. De toewijzing geschiedt op volgorde van woonduur in de achter te laten woning.

Inschrijvingsduur

Belangstellenden voor de goedkopere huurhuizen moeten ingeschreven staan bij Woningnet Holland Rijnland. De toewijzing geschiedt op volgorde van inschrijvingsduur. Huurders van Woonforte, die elders een huis achterlaten, krijgen voorrang bij toewijzing.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.