Nieuwe vlag en wimpel voor Sassenheim

De nieuwe vlag.

De nieuwe vlag.© Publiciteitsfoto

Roy Hazenoot
Sassenheim

’Van goud, beladen met vier banden van keel’, zo luidde in 1816 de blazoenering van het wapen van Sassenheim en zo kan de nieuwe vlag van Sassenheim 201 jaar later ook worden beschreven. Om verwarring te voorkomen: keel is geen geel maar betekent rood.

Het mag duidelijk zijn waar de ontwerper van het dundoek en lid van Stichting Oud Sassenheim (SOS) Wouter Koppen zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Het wapen (waar ook voetbalclub Ter Leede zijn kleuren vandaan heeft) verloor echter bij de fusie met Voorhout en Warmond tot de gemeente Teylingen zijn officiële functie.

Saamhorigheid

Reden voor SOS de vijf diagonale gele banen en vier rode weer terug te brengen in het Sassenheimse straatbeeld. „Het straalt saamhorigheid uit”, vindt SOS-voorzitter Alfred Pop. „Lekker dorps.” Ook heeft de ontwerper het wapen een plek gegeven op de vlag.

De voorman van geschiedenisliefhebbers hoopt dat dorpsgenoten het vaandel willen kopen om op ’typisch Sassenheimse dagen’ als het bloemencorso, de kermis en Nacht van Sassem met de tweekleur te vlaggen. Vlag en wimpel zijn te koop via www.stichtingoudsassenheim.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.