Insprekers betaald parkeren hebben pech

LD Politiek Live
Leiden

Wel betalen in de wijken die dat niet willen, maar niet betalen in de wijk die dat wel wil. De invoering van betaald parkeren is dikke pech voor de sportclubs in Roomburg en de bewoners in het Haagwegkwartier Noord en Transvaal.

Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad heeft geen behoefte om de huidige plannen aan te passen. ,,Laten we eerst maar eens afwachten wat er precies gebeurt”, was de teneur tijdens de behandeling van het raadsvoorstel.

Vrees

Dat betekent dat bezoekende sporters in Roomburg flink mogen dokken voor een plekje en bewoners van het Haagwegkwartier Noord, die graag wilden betalen, hun auto gratis kunnen parkeren. De sporters vrezen onnodige overlast voor bezoekende spelers, de bewoners van het Haagwegkwartier van winkelend publiek in het weekend.

Jos Olsthoorn (GroenLinks) had graag gezien dat in de wijk direct betaald parkeren wordt ingevoerd. Maar helaas: een meerderheid van de Leidse politici is het met wethouder Strijk eens. Eerst evalueren, dan pas aanpassen.

Misbaar

Die houding stuitte op de nodige misbaar bij Roeland Storm (CDA). Want als alles bleef zoals wethouder Strijk het graag wil en geen partij bereid was iets met de inspraak te doen, wat is dan het nut van die inspraak? Waarom negeert zowel de wethouder als een raadsmeerderheid wensen van bewoners en sportverenigingen?

Omdat, antwoordde Dorien Verbree (VVD), nu al aanpassen wat eerder nog geen drie maanden geleden was overeengekomen, ook onduidelijkheid richting burgers schept. En daar was een meerderheid het mee eens.

Technologische arm 

De wethouder zegde wel toe het Haagwegkwartier Noord nauwgezet te monitoren om bij de eerste tekenen van parkeerproblemen direct in te grijpen. Eric Krijgsman (D66) stelde voor om bij de digitalisering van het betaald parkeren, eind 2016, een aparte categorie voor bezoekende sporters in te voeren.

Zo zou een technologische arm worden gepast aan het probleem van de tennis- en hockeyclub Roomburg. Een plan dat kon rekenen op goedkeuring van Gijs Holla (PvdA), mits alle sportverenigingen daar gebruik van konden maken. Rest nog een laatste hobbel voor het betaald parkeren in Leiden. Maar dat, bleek donderdag, is slechts een formaliteit in de gemeenteraad.

Luister ook naar de podcast over betaald parkeren met Gijs Holla (PvdA) 

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.