Nieuw pleidooi sluiten bypass Rietschans

Aad Rietveld
Leiderdorp

Nu de Engelendaal klaar is, kan de bypass van de provinciale weg naar de Rietschans in Leiderdorp dicht. Dat zou leiden tot minder sluipverkeer in de wijk Zijlkwartier, schrijven Henk Langendoen en Wim de Water in een brief aan de gemeente.

Langendoen en De Water strijden al heel lang tegen het sluipverkeer van en naar bedrijventerren de Baanderij door hun wijk.

Nu de Engelendaal de afgelopen maanden op alle kruisingen - dus ook op die met de Rietschans - aparte stroken voor links- en rechtsafslaand verkeer hebben gekregen, kan er een stap in de goede richting worden gezet, denken zij. De bypass, die vanaf de Zijlbrug tussen Engelendaal en Leidsedreef naar de Rietschans gaat, kan dicht.

Leverancier

Die bypass is volgens de wijkbewoners - de een woont aan de Van der Marckstraat, de ander aan de Sternstraat - een belangrijke ’leverancier’ van sluipverkeer in het Zijlkwartier. Ook bewoners van de wijk Ouderzorg hebben daar last van, weten zij.

Het sluiten van de bypass voor auto’s zou het probleem niet helemaal oplossen, maar wel voor een deel. De weg zou dan onderdeel kunnen worden van een veilig route voor fietsende scholieren van Leiderdorp naar Leiden.

Alleen afsluiting van wegen of het instellen van eenrichtingsverkeer zou het probleem echt oplossen, menen de briefschrijver. ,,Met het afsluiten van de bypass hebben wij ons doel nog niet bereikt.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.