Toch nog medaillesucces voor Moniek Heemskerk

Marcel Tabbers
Wilhelminakanaal

Het Nederlands kampioenschap openwater zwemmen kreeg niet het verloop waar Moniek Heemskerk op gehoopt had. Door een trainingsachterstand lukte het de 20-jarige zwemster van LZ 1886 niet bij de senioren haar titel te verdedigen. Bij de masters ging ze uiteindelijk wel met eremetaal naar huis.

De vakantie van Heemskerk had kennelijk te lang geduurd om in Wilhelminakanaal een goed resultaat neer te zetten op de 3 kilometer schoolslag. Met 54.16,85 minuten werd de uittredend kampioene uiteindelijk zevende. Heemskerk berustte in het verlies: ,,Het ging echt voor geen meter, maar ik zie er ook wel weer het positieve van in. Het prikkelde weer heel erg. Ik ben nu pas weer twee weken in training.’’

Met het verlies van de titel kwam een eind aan een unieke reeks. ,,Ik weet niet eens hoeveel keer ik Nederlands kampioene ben geworden, maar dat moet iets van vier keer zijn geweest. Vanaf de jeugd onder 15 of 16 jaar in ieder geval.’’

Bij de masters 20+ lukte het Heemskerk toch een medaille mee naar Hoogmade te nemen. In een tijd van 35.58,25 minuten werd ze derde op de twee kilometer schoolslag.

Voor Kristiaan Lenos was er winst op de 3 kilometer vrije slag bij de masters 30+. Lenos klokte een tijd van 38.57,40 minuten. ,,Ik heb heel lekker gezwommen’’, was de korte en heldere analyse. Voor LZ-clubgenoot Robin van Beek (mannen 20+) eindigde de race in mineur. Op ongeveer 500 meter voor de finish kreeg hij kramp. Hij moest daardoor genoegen nemen met een vijfde tijd van 44.52,30 minuten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.