Duizend ’internationals’ naar Leiden

De OWL-commissie 2015.

De OWL-commissie 2015.

Diederik de Groot
Leiden

De rookwolken van de El-Cid week zijn nog maar nauwelijks opgetrokken, of een nieuwe lading studenten komt Leiden alweer verkennen. Maandag begint de derde editie van de Orientation Week Leiden (OWL), de introductieweek voor internationale studenten. Al bijna duizend studenten hebben zich aangemeld.

De OWL-commissie heeft een gevarieerd programma voor de internationale studenten samengesteld. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk kennis maken met Leiden en de Nederlandse cultuur. ,,Om te beginnen op een grappige manier’’, vertelt secretaris Blandine Le Tallec. ,,De Amerikaanse cabaretier Greg Shapiro komt maandag optreden en hij gaat het over Nederland hebben. Ook krijgen de studenten nog een Nederlandse taalcursus.’’

De dagen daarna wordt vooral aandacht besteed aan de stad Leiden. De internationals maken een stadswandeling en gaan kennis maken met de studenten- en studieverenigingen. Verder worden Leidse musea bezocht en is er een festival met workshops in de Leidse Hout.

Uiteraard staan ook een aantal feestjes op het programma. Maandag wordt een dansje gedaan in de Hifi, de Vrijplaats of de Next. Woensdag worden de Leidse kroegen verkend met een en de week wordt afgesloten met de ’Welcome to the Netherlands Party’ in Gebr. de Nobel.

Tot nu toe hebben zich ongeveer duizend internationals aangemeld voor de OWL. Dat zijn er zo’n 150 meer dan vorig jaar. De studies Psychologie, International Studies en het University College zijn onder hen het populairst. De studenten komen uit meer dan honderd verschillende landen en de meest voorkomende nationaliteiten zijn Chinees (100), Brits (80), Duits (80) en Amerikaans (50). De vrouwen zijn met 650 dik in de meerderheid.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.