’Prachtfeest Glazen Huis is kapot te procederen’

Foto: Dick Hogewoning

Leiden

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request in de week voor Kerstmis in Leiden neerzetten, is lastiger dan verwacht. Door twee uitspraken van de Raad van State moet de gemeente een lange procedure doorlopen. Daar is nog genoeg tijd voor, als tenminste niemand het in zijn hoofd haalt naar de rechter te stappen. Evenementenwethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Het probleem is dat alleen de Beestenmarkt zelf officieel een evenemententerrein is. Het water waar het Glazen huis komt is dat niet en uit twee uitspraken (van maart vorig jaar en februari dit jaar) over vergelijkbare situaties, blijkt dat de Raad van State daar zwaar aan tilt als iemand zich verzet tegen een evenement dat langer duurt dan negen dagen.

Om al dat water ook tijdelijk te mogen gebruiken als feestterrein en er een vergunning voor af te geven, loopt een speciale procedure. Als alles goed gaat, duurt de procedure zestien weken. Er is wel een risico. Het evenement komt volgens de wethouder in gevaar als iemand met een bezwaar naar de Raad van State stapt en om uitstel vraagt tot er een uitspraak is. ,,Dat zou buitengewoon zuur zijn. ,,Maar er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden in deze of gene wet. Je kunt een mooi feest, een prachtevenement kapotmaken door juridisch in de hoogste boom te klimmen. Dat kan in dit land’’, zegt de wethouder.

Lees het hele artikel in de krant van woensdag

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.