Eerste verlies van handbalsters Foreholte ’terecht’

Welmoed de Langsportredactie@leidschdagblad.nl
Handbal

Foreholteleed tegen Quintus 2 met 25-24 de eerste nederlaag van het seizoen. ,,Een flinke domper, maar het was terecht en dan kan ik er mee leven. Zij deden het gewoon heel goed”, aldus trainer Ricardo Clarijs.

De thuisclub kwam uiterst fel uit de startblokken (7-1) waarna de Voorhoutsen stapje voor stapje terrein terugwonnen en na rust zelfs met 17-19 voor kwamen. Toen het echt spannend werd, moest de ploeg echter passen. ,,We misten het vertrouwen om zelf te gaan, en speelden dan maar over. Daarom was deze wedstrijd prima. Je moet veel van dit soort wedstrijden spelen om dan ook thuis te kunnen geven. We moeten ons nu oprichten en laten zien dat we er volgende week weer staan.”

ROACpakte met het 18-18 gelijkspel tegen Westlandia 2 het eerste punt, waarbij Daisy van Wijngaarden (na 18-15) met drie treffers in de slotminuten het punt nog zeker stelde. ,,Ik ben tevreden met het spel, en zeker met de vechtlust die het team tot het laatst heeft getoond”, aldus trainer Kees Toonen, wiens formatie voor rust veel kansen miste en daardoor in de achtervolging moest.

Saturnusboekte de tweede zege van het seizoen met de 20-23 overwinning op Hercules 2, terwijl trainer-coach Nico Mooren de eerst nog dacht dat zijn ploeg ‘een pak rammel zou krijgen’. ,,We verdedigden slap en werden van alle kanten voorbij gelopen.” Na wat omzettingen na rust werd het spel, met acht treffers van Joost Akerboom, van de Leidenaars scherper.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.