Drie slachtoffers MH17 uit Kaag en Braassem zijn geïdentificeerd

In Oud Ade werd een herdenking gehouden voor Erik en Truike. Archieffoto Eelkje Colmjon

In Oud Ade werd een herdenking gehouden voor Erik en Truike. Archieffoto Eelkje Colmjon

Annelies Karman
Kaag en Braassem

Drie van de vier slachtoffers die de gemeente Kaag en Braassem te betreuren heeft na de vliegramp, zijn inmiddels geïdentificeerd. Dat laat de gemeente desgevraagd weten.

Kaag en Braassem werd zwaar getroffen door de dramatische gebeurtenissen van 17 juli. Erik van der Poel en Truike Heemskerk uit Oud Ade en Gijsbert van Duijn en Inge van der Sar uit Leimuiden zaten in het toestel van Malaysia Airlines. Volgens het ministerie kan het ’nog enige tijd duren’ voor het identificeren is afgerond. Waarschijnlijk kan niet van iedereen de identiteit worden vastgesteld, maar wel van vrijwel alle slachtoffers.

Herdenking

Nederland staat na de dag van nationale rouw in juli nogmaals stil bij de slachtoffers op 10 november. De rijksoverheid heeft die datum uitgeroepen tot dat van Nationale Herdenking. In de RAI in Amsterdam komen nabestaanden bijeen voor een besloten bijeenkomst, die wordt uitgezonden op televisie. Elke gemeente mag zelf bepalen of de dag een plaatselijke invulling krijgt. Kaag en Braassem gaat geen eigen programma opstellen voor 10 november, hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.