In 2020 met de trein naar Hazerswoude

Leontien van Engelen
hazerswoude

Treinreizigers moeten nog even geduld hebben. Nog acht jaar om precies te zijn. Maar dan kunnen ze vanuit Leiden met de trein naar Zoeterwoude en Hazerswoude.

Op de lijn Leiden-Utrecht rijden vanaf 2020 ieder uur twee intercity's én twee sprinters die ook gaan stoppen op de nieuwe stations Hazerswoude/Koudekerk en Zoeterwoude Meerburg. Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

De uitbreiding van de dienstregeling en de komst van de nieuwe stations werd vier maanden geleden al aangekondigd als compensatie voor het schrappen van de Rijn Gouwe Lijn. Het definitieve besluit hing echter nog op een onderzoek naar kosten en baten van de plannen. Minister Schultz van infrastructuur heeft de provincie laten weten tevreden te zijn met de kosten-batenanalyse: uit onderzoek blijkt dat de nieuwe stations voldoende reizigers trekken om rendabel te zijn.

De provincie heeft op basis van het onderzoek nu ook een definitief besluit genomen over het netwerk van snelle bussen. In de komende jaren gaan die bussen op zes verschillende trajecten rijden, te beginnen met de lijn Alphen - Leimuiden - Schiphol die in 2013 van start gaat.

De busverbinding Leiden Lammenschans - Zoetermeer moet in 2015 in gebruik worden genomen, de lijn Noordwijk - Voorhout - Sassenheim - Bollenstreek - Schiphol in 2016 en Leiden Centraal - Katwijk - Noordwijk in 2018.

Wanneer de bussen op de lijnen Leiden Centraal - Leiden Lammenschans en Leiden Centraal - Leiderdorp gaan rijden, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.