Onderwijsinspectie onderzoekt declaraties Universiteit Leiden

Wilfred Simons
Leiden

De Onderwijsinspectie doet onderzoek naar onduidelijke declaraties van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over de jaren 2013 en 2014. Dat zegt RTL Nieuws. Woordvoerder Hans van der Vlies van de Onderwijsinspectie wil desgevraagd alleen melden dat de inspecteurs aan acht universiteiten heeft gevraagd om een toelichting.

De Onderwijsinspectie is het onderzoek begonnen na berichten in de media dat bestuurders van universiteiten en hogescholen in 2013 en 2014 hoge reiskosten declareerden, aan onder meer auto’s met chauffeurs. De Universiteit Leiden stak er niet opvallend bovenuit. Wel vond RTL4 vliegreizen per business class, terwijl dat alleen na schriftelijke toestemming vooraf is toegestaan en zeven te dure hotelovernachtingen. Volgens de universiteit ging het niet om kosten die door bestuurders waren gemaakt.

De Onderwijsinspectie baseert zijn onderzoek op verklaringen van de instellingsaccountants in de universitaire jaarrekeningen over 2013 en 2014. Volgens Van der Vlies maakt de inspectie de conclusies eind september bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.