Fiks handhaaft zich toch

Fiks handhaaft zich toch
Jordy Smeele legt aan voor Sporting Trigon in het duel tegen kampioen Die Haghe.
© Foto Taco van der Eb
Korfbal

Fiks verzekerde zich van handhaving in de overgangsklasse door een 25-19 zege op Wit Blauw en doordat de concurrenten niet tot winst kwamen.

De formatie uit Oegstgeest begon zenuwachtig onder de druk te moeten winnen (3-7), maar kwam daarna beter in de wedstrijd. ,,Het was belangrijk dat we in de laatste minuut van de eerste helft 12-12 maakten, daardoor ga je met een beter gevoel de tweede helft in”, stelde coach Rick Nell, die zijn contract heeft verlengd. Dominic van Welzen (3), Dominique Roest, Jan Anholts, Roy Vreeken (2), Lianne Anholts en Dionne Blangé zetten uit lange aanvallen 13-15 om in een 24-17 voorsprong, die in de resterende twee minuten niet meer in gevaar kwam.

Sporting Trigon leverde een knappe prestatie door kampioen Die Haghe de tweede nederlaag te bezorgen: 27-21. De Leidenaars speelden met meer bezieling en schot dan eerder in de week tegen HKV/Ons Eibernest (17-28 verlies). Esther Paauw, Jordy Smeele (3), Danya Kling, Mandy Bekooy, Marc Meulenbelt en Michael Star tekenden voor de beslissende reeks van 17-16 naar 27-20.

Pernix zorgde bij Rust Roest voor een passende afsluiting van een sterk zaalseizoen met een 17-26 overwinning. Coach Eric den Dekker, die voor een derde seizoen bijtekende, moest bij 5-3 wel even een time-out aanvragen. Dat hielp, want zijn ploeg nam het initiatief over (11-14 rust) en kwam niet meer in gevaar. Alle spelers scoorden, inclusief invallers Iris Swanenburg, Cas Lepelaar en Paul Westerbeek. De enige tegenvaller was dat Perla Breedveld met een enkelblessure uitviel.

Eersteklasser KZ Danaïden haalde niet eerder in deze competitie zo’n hoge score als tegen Wez Handich: 29-28 winst. ,,Dit is goed voor ons zelfvertrouwen voor de degradatiewedstrijd tegen Exakwa”, oordeelde coach Peter Jonker, ook volgend jaar als coach in dienst. Goals van Denise Melman, Amy de Wit (3), Ferdi Bekken (2), Jasper van der Kouwen en invallers Mitchel van den Bos en Mike de Wit lieten in het slotkwartier een 18-21 achterstand helemaal verdwijnen (29-27). De meest opvallende treffer kwam echter van een verdediger van de bezoekers, die de bal door zijn eigen mand schoot.

Tweedeklasser Velocitas behaalde een afgetekende 28-18 overwinning op VZOD, waarbij er tussen 16-10 en 18-14 even een hapering was. Aanvoerder Joachim Jägel maakte tien goals, waarvan één zowat van de middenlijn aan het einde van de eerste helft (15-8 rust). Ook Ivar van Driel (6), Debby Halvemaan en Jet van Osnabrugge (3) waren op schot.

Crescendo sloot als kampioen van de derde klasse af met een gelijkspel bij DKV Victoria: 20-20. De Leidenaars hadden door Joris Cornelissen, Dennis van der Horst en Daan Huigsloot na 17-17 de beste kans op de winst (17-19 en 19-20). In de slotminuut ging er echter nog een strafworp door hun mand.

Madjoe miste bij Furore inspiratie, nadat bekend was geworden dat Haarlem de tweede promotieplaats gepakt had. Coach Jordy Lepelaar, die voor een derde seizoen bijtekende, zag na rust (10-6) wel een opleving. Marissa Bouwman, Rosanne van den Oever, Matthijs van Putten, Maurits Vink en invallers Henk-Jan Blankert en Eric Noort haalden op tot 14-12, waarna vijf tegengoals op rij de 19-14 nederlaag inluidden.

Vierdeklasser Fluks hield Vlug en Vaardig/KCN vijftig minuten goed bij (9-11), maar verloor daarna alsnog voor de twaalfde keer: 10-16. Maurits van der Vos en Maurits van Westerop scoorden elk drie keer. Enrico Mud wordt volgend seizoen de nieuwe coach; hij was eerder al eens speler en trainer in Noordwijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal