Drugsdealers dorpen Kaag en Braassem blijven in cel

Fokke Zaagsma
Alphen aan den Rijn

Vier verdachte drugsdealers uit diverse dorpskernen van Kaag en Braassem blijven nog negentig dagen vastzitten, zo heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank besloten. Zij hebben soft- en harddrugs verkocht aan minstens dertig jongeren.

De drugsdealers zijn 7 december aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Rijpwetering, een 19-jarige uit Oude Wetering, een 25-jarige Leimuidenaar en een 21-jarige man uit Burgerveen.

Onder de drugsgebruikers zitten ook jonge kinderen. ,,Sommigen zijn nog maar veertien jaar’’, zegt OM-woordvoerder Nicolette Stoel. ,,Die minderjarigheid, in combinatie met enkele tientallen jongeren die drugs hebben gekocht, vinden wij een groot probleem in zo’n kleine gemeente.’’

Dertig afnemers

Het recherche-onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Alle dertig afnemers die in beeld zijn, zijn inmiddels verhoord.

De politie had eind 2014 al het vermoeden dat drugshandel in Kaag en Braassem veel voorkwam. Die vermoedens waren gebaseerd op een in december 2014 gehouden controle onder minderjarigen.

Bovendien werd door dorpsbewoners geklaagd over overlast als gevolg van drugshandel en -gebruik.

Voor de gemeente is de ’zorgelijke’ uitkomst van het politieonderzoek aanleiding om op 23 december een informatiebijeenkomst voor ouders te beleggen in het gemeentehuis in Roelofarendsveen.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.