Hoofdveld Quick Boys is net op tijd klaar

Hoofdveld Quick Boys is net op tijd klaar
Nieuw Zuid.
© Foto Leidsch Dagblad
Katwijk

Het hoofdveld van voetbalvereniging Quick Boys is net op tijd klaar voor de competitiestart van zaterdag. De Katwijkse derdedivisieclub ontvangt dan DVS ’33 op sportpark Nieuw Zuid.

Een afgelasting behoorde tot deze week nog tot de mogelijkheden. Het ingezaaide gras wilde vanwege de extreme droogte lange tijd nauwelijks groeien, maar de regen kwam net op tijd om daar verandering in te brengen. ,,Het is zonder meer kantje boord geweest’’, zegt voorzitter Bart van Kruistum. ,,Als die regen niet was gekomen, hadden we het never nooit op tijd gered. Nu ligt het er inmiddels best mooi bij.’’

Dat geldt nog niet voor het gehele sportpark. Het is een enorme bouwput op de plek waar half september de nieuwe kantine moet worden geopend. Tot die tijd treft Quick Boys noodmaatregelen om de supporters aan hun consumpties te helpen. Die worden op wedstrijddagen tijdelijk in een tent verkocht.

SJC heeft het niet voor elkaar gekregen om het hoofdveld tijdig speelklaar te krijgen. Die club wijkt vanavond uit naar het sportpark van dorpsgenoot VV Noordwijk voor de derby tegen FC Lisse in de tweede voorronde van de KNVB-beker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal